3.6.10

Sigade revolutsioon!

Teate kui raske on tõusta, kui sa kardad kõrgust? Teate kui raske on kaugele vaadata, kui sa kardad kõrgust? Teate kui raske on endasse vaadata, kui sa kardad kõrgust? Sina tead ja mina tean.
Kunagi ammu oli üks selline süsteem, Mongoli-Tatari süsteem, kus võeti kinni kõik need, kes mõtlesid teisiti, kes mõtlesid valesti. Nad võeti kinni ja saadeti steppi. Nende pead aeti kiilaks ja pähe tõmmati värske, verine kitsenahk. Ja see kitsenahk tõmbas kokku ja päevad olid kuumad ja janused. Ja öösel kui sa nägid taevas tähti, sa tundsid, kuidas juuksed hakkasid kasvama sissepoole. Ja paari nädala pärast kui tuldi neile järgi, olid enamus surnud, aga need, kes elasid, neist olid saanud täiuslikud orjad, kellel puudus igasugune enda tahe! Ja neile öeldi: söö, siis nad sõid ja neile öeldi: tapa, siis nad tapsid ja kui neile öeldi: pane ennast põlema, siis nad panid ennast põlema.
Ärge laske endale seda kitsenahka pähe tõmmata ja ärge tõmmake seda teistele pähe! Ja teadke, et teil on õigus võidelda oma vabaduse nimel! Oma õiguste nimel!
Sigade revolutsioon/ 2004/
Võta endale kaks sekundit ja mõtle. Ükskõik kui palju aega ka ei mööduks, mõningad asjad jäävad samaks. Mittemiski ei muutu, kui me ise kardame läbi kukkuda ja haiget saada. Kurat, tõuske alati taas jalule ja võidelge selle nimel, mis teile tähtis on. Julgege erineda ja olla isiksus, mitte ulpiv, vedel mass, kõigi teiste keskel.
-Apelsinist küpsis.

2 comments:

Maarja Eliisabet said...

ma tean, et sa tegelikult võib-olla ütled väga targalt, kuid "ei tea sa midagi", sina ei karda kõrgust ja ainult tõusmine on raske.

Laura Evisalu said...

Maarjakenekene, kõrgusekartus ei ole ainult see, kui sa ronid Munamäe otsa ja siis veered paaniliselt alla, vaid kõrgust saab karta ka hoopis teisiti, emotsionaalselt... Kõrguseks võib nimetada ka seda, kui sa üritad edasi jõuda ja rajada endale teed unistusteni, aga kardad samas läbi kukkuda ja haiget saada, siis on ka raske uuesti tõusta ja tulevikku vaadata, vot.